Hakkımızda

Türkiye genelinde ilk Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü 1933 yılında yapısı ve işlevi yönünden bir tarım üniversitesi niteliğinde olan Ankara üniversitesi Ziraat fakültesi bünyesinde "Suculuk Enstitüsü" adı altında kurulmuştur. 1948 yılında Ankara üniversitesi bünyesinde "Kültürteknik Kürsüsü" adını almıştır.Bölüm olarak ilk öğretiminde 1970-1971 döneminde 15 öğrenci alarak başlamıştır.

Tekirdağ Ziraat Fakültesi 1982 yılında kurulduğunda bölümüz tarım ekonomisi, tarım makineleri, toprak,bitki koruma ve peyzaj mimarlığı gibi tarla bitkileri bölümünün içersinde kültür teknik ana bilim dalı olarak bulunmaktaydı. Daha Sonra 1991 yılında tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü olarak kuruldu. İlk öğrenciler 1992-1993 eğitim öğretim döneminde 14 öğrenciyle başladı. Bölüm 1996 - 1997 yılından bu yana Ziraat Mühendisi mezun etmektedir.

Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı

• Prof.Dr. A.Nedim YÜKSEL
  • Prof.Dr. Lokman DELİBAŞ
  • Prof.Dr. A.Halim ORTA
  • Doç.Dr.Selçuk ALBUT
  • Doç.Dr.Ahmet İSTANBULLUOĞLU
  • Yard.Doç.Dr.Fatih KONUKÇU
  • Yard.Doç.Dr.İsrafil KOCAMAN
  • Yard.Doç.Dr.Tolga ERDEM
  • Yard.Doç.Dr.Yeşim ERDEM
  • Yard.Doç.Dr.Can Burak ŞİŞMAN
  • Araş.Gör.Dr.Mehmet ŞENER
  • Araş.Gör.Hakan OKURSOY
  • Araş.Gör.Erhan GEZER
  • Araş.Gör.Erhan GÖÇMEN
Bu içerik 03.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1753 kez okundu.